.
 

AKTUALITY - VÝSLEDKY   |   ATLETI   |   REKORDY   |   HISTORIE   |   GALERIE   |   DISKUZE - KONTAKT

 

 

     H I S T O R I E

    

 
rok 1936
 
Z KRONIKY

První zmínka o tom, že na Baťově už atletika existuje, se nachází v naší kronice. Na první stránce zve dopis z SK Baťa s datem 22. dubna 1936 naše závodníky na klubové závody do Zlína. Nebyl to ještě oficiálně ustavený klub, protože fakta o založení oddílu se dočteme ve vzpomínkách pana Františka Doležala:

"Někdy v srpnu 1936, po mém úspěchu na nějakých závodech, přišli za mnou tři učni, tehdy Mladí muži, že by měli zájem o atletiku. Chtěli, abych jim umožnil závodit za SK Baťa Zlín, jehož jsem byl členem. Bohužel, tehdy měl oddíl výborné dorostence, tak jsem je musel zklamat. Řekl jsem jim však, že jestli jich bude dost, mohli by závodit jako oddíl SK Baťov - Otrokovice. Druhý den jich přišlo přes dvacet. Požádal jsem výbor SK Baťov o ustavení oddílu, výbor souhlasil a přislíbil finanční pomoc."

   
FRANTIŠEK DOLEŽAL

František Doležal byl výborným člověkem s krásným vztahem k mládí. Díky jeho skvělé paměti a dochovaným záznamům jsme získali dokonce i výsledky jednotlivých závodů, které jsme pak doplnili ze vzpomínek závodníků Vondráka, Crlíka a Rochovanského. Přejděme tedy k zajímavým výsledkům těchto let, včetně perliček, abychom si ukázali, jak se tehdy závodilo...

   
DOKUMENT
   
<<< předchozí rok

následující rok >>>

 

  

.